large arrow left large arrow right large arrow down medium arrow right small arrow left small arrow right small arrow up small arrow down email facebook facebook instagram twitter download chevron up chevron down
Index

Aberdeen Square

Richmond, BC
Info

Located at the intersection of No 3 Road and Cambie Road in Richmond, Aberdeen Square is the third phase of the Aberdeen Centre development. This new construction is an extension of the original Aberdeen Centre with connections to the Aberdeen Residences and the Canada Line rapid transit.

Following the Aberdeen Centre concept of creating a mixed-use centre to engage street activity, the program for Aberdeen Square consists of three retail and three office levels. This project also introduces a new public art component entitled ‘Ribbon,’ a transparent and reflective glazed wall with diagonal fritted texture. This ribbon pattern weaves around the building, mediating between the interior and fluid urban exterior

The design for Aberdeen Square emphasizes the connections to the Canada Line transit station plaza and the existing Aberdeen Centre. An organically shaped multi-level atrium connects the plaza and streetscape with the vibrant activity of Aberdeen Square. The station plaza responds to the organic shape of the west façade and is animated by the atrium which extends vertically to connect the three retail levels. A stream-lined open concept food court at the upper retail level looks onto the station platform engaging transit commuters, while the glass and steel link bridge invites them into the mall.

Facts

  • Client:Aberdeen Project Thirteen
  • Type:Commercial Mixed-Use
  • Size:240,000 sq ft
  • Status:Completed 2013
  • Budget:$45 million

Aberdeen Square

Richmond, BC

Located at the intersection of No 3 Road and Cambie Road in Richmond, Aberdeen Square is the third phase of the Aberdeen Centre development. This new construction is an extension of the original Aberdeen Centre with connections to the Aberdeen Residences and the Canada Line rapid transit.

Following the Aberdeen Centre concept of creating a mixed-use centre to engage street activity, the program for Aberdeen Square consists of three retail and three office levels. This project also introduces a new public art component entitled ‘Ribbon,’ a transparent and reflective glazed wall with diagonal fritted texture. This ribbon pattern weaves around the building, mediating between the interior and fluid urban exterior

The design for Aberdeen Square emphasizes the connections to the Canada Line transit station plaza and the existing Aberdeen Centre. An organically shaped multi-level atrium connects the plaza and streetscape with the vibrant activity of Aberdeen Square. The station plaza responds to the organic shape of the west façade and is animated by the atrium which extends vertically to connect the three retail levels. A stream-lined open concept food court at the upper retail level looks onto the station platform engaging transit commuters, while the glass and steel link bridge invites them into the mall.

Facts

  • ClientAberdeen Project Thirteen
  • TypeCommercial Mixed-Use
  • Size240,000 sq ft
  • StatusCompleted 2013
  • Budget$45 million
Photography © Ema Peter Photography