large arrow left large arrow right large arrow down medium arrow right small arrow left small arrow right small arrow up small arrow down email facebook facebook instagram twitter download chevron up chevron down
Index

Burrard and Nelson Project

Vancouver, BC
Info

This proposed new development in the heart of downtown Vancouver involves the heritage restoration and expansion of one of the City’s most historic churches, together with the integration of a 550’ luxury residential tower.  The podium levels and galleria are closely integrated with the heritage church, providing expanded community program spaces, daycare, offices and affordable rental housing. The entire complex is envisioned to extend and integrate into the rich landscape of Vancouver’s vibrant West End neighborhood.

The market tower reconsiders the high-rise typology by introducing shared outdoor garden spaces on each level that allow social spaces for neighborly interaction and intimate groupings of residents. These outdoor breezeways also contribute to energy reduction by up to 10% by encouraging natural ventilation and reducing the tower’s reliance on conditioned circulation space. The unique form of the tower will provide Vancouver with an bold new iconic landmark that highlights the highpoint of the downtown peninsula and the historic gateway into the West End.

Facts

  • Type:Residential
  • Status:Concept

Burrard and Nelson Project

Vancouver, BC

This proposed new development in the heart of downtown Vancouver involves the heritage restoration and expansion of one of the City’s most historic churches, together with the integration of a 550’ luxury residential tower.  The podium levels and galleria are closely integrated with the heritage church, providing expanded community program spaces, daycare, offices and affordable rental housing. The entire complex is envisioned to extend and integrate into the rich landscape of Vancouver’s vibrant West End neighborhood.

The market tower reconsiders the high-rise typology by introducing shared outdoor garden spaces on each level that allow social spaces for neighborly interaction and intimate groupings of residents. These outdoor breezeways also contribute to energy reduction by up to 10% by encouraging natural ventilation and reducing the tower’s reliance on conditioned circulation space. The unique form of the tower will provide Vancouver with an bold new iconic landmark that highlights the highpoint of the downtown peninsula and the historic gateway into the West End.

Facts

  • TypeResidential
  • StatusConcept